top of page

Onderhoud van je leaseauto

 

De veiligheid en bedrijfszekerheid van je leaseauto valt of staat met goed onderhoud. Uiteraard ben je vrij om je leaseauto aan te bieden bij de officiële merkdealer. Wij vragen je wel om de fabriek aangegeven onderhoudsintervallen te volgen en tevens regelmatig de volgende zaken zelf te controleren:

 

- bandenspanning

- oliepeil

- koelvloeistof

- remvloeistof

 

Indien er op het dashboard een melding van de boordcomputer verschijnt, kan dit duiden op een tekort aan een vloeistof of het niet functioneren van één van de vele systemen die het voertuig rijk is. Negeer een dergelijk signaal niet, dit kan namelijk gevolgen hebben voor je veiligheid, de prestaties van de motor en technische staat van de auto. Raadpleeg het onderhoudsboek van de auto en maak op korte termijn een afspraak met de dealer. Let op, schades en-/of defecten die zijn ontstaan door achterstallig onderhoud en niet opvolgen van signalen die de auto aangeeft zijn niet inbegrepen in de leaseprijs en kunnen worden doorbelast.

Vervanging van banden

Eén van de voordelen van het leasen van een auto bij Lease4U is dat je voor alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden naar één en hetzelfde adres kunt gaan. Vervanging van banden kan alleen worden uitgevoerd nadat de leasemaatschappij hiervoor toestemming heeft verleend.

bottom of page