top of page

Leasevormen

 

Operationele lease:

Deze vorm van leasing kenmerkt zich doordat alle kosten van het gebruik in de maandprijs zijn opgenomen. U ontvangt iedere maand een factuur conform de afgesproken contractprijs. Het enige wat u nog heeft te doen is voor de brandstof zorgen. De auto staat op de balans van de leasemaatschappij en alleen de leasekosten worden door u geboekt. Onder bepaalde voorwaarden kan het beter uitkomen om niet alle componenten in het leasecontract af te sluiten. Te denken valt bv aan verzekering, onderhoud, vervangend vervoer. Hierover kunnen wij u uitstekend informeren wat voor u de beste invulling biedt.

 

Privé lease:

Deze vorm is in feite een operationeel leasecontract. In het leven geroepen omdat steeds meer particulieren willen betalen voor het gebruik, maar niet meer voor het bezit van een auto. Voor particulieren geldt dat zij geen BTW hoeven te betalen over de componenten Motorijtuigenbelasting, BPM en verzekering. In deze vorm wordt hiermee rekening gehouden zodat u niet meer betaalt dan strikt genomen nodig is.

 

Occasion lease:

Heeft u de auto van uw dromen zien staan, maar is het geen nieuwe? Bij Lease4U vormt dat geen probleem. Afhankelijk van leeftijd en kilometrage kunnen wij de juiste aanbieding doen. Daarnaast beschikken wij over een ruime voorraad eigen occasions welke wij direct kunnen inzetten. 

 

Financial lease:

In de regel is financial lease een financieringsvorm voor auto’s die bedrijfsmatig worden aangeschaft. De auto wordt geactiveerd op de balans van de lessee. De financiering kan afgesloten worden met een slottermijn waardoor de maandelijkse kosten lager uitvallen.

 

Shortlease:

Als u niet zeker bent dat u de auto voor langere periode kunt inzetten, dan is shortlease een geweldig alternatief.

Stel dat u een nieuwe medewerker heeft aangenomen dan hebben beide partijen een proeftijd en/of een contract voor bepaalde tijd. Als één van de 2 besluit het dienstverband te beëindigen, dan zit u nog vast aan een langlopend leasecontract. Bij shortlease voorkomt u dat probleem. U kunt dan de auto kosteloos weer terugbrengen. Bevalt het dienstverband over en weer, dan kan ook het contract omgezet worden naar operationeel leasecontract.

bottom of page